Categories
Blog

Het behalen van je CBR motor theorie

CBR motor theorie

Het CBR motor theorie examen lijkt sterk op het autotheorie-examen. Enkele verschillen zijn dat het CBR motor theorie examen door minder mensen gemaakt wordt en dat het voor de motor is. Maar hoe gaat een examen voor de motor theorie in zijn werk en waarom zou je het doen?

Het examen aanvragen

Iedereen die motor wilt rijden of in ieder geval rijlessen op de motor wilt nemen, moet eerst het CBR motor theorie examen afnemen. Het theorie-examen kun je al halen vanaf 17 jaar. Nadat je jezelf goed voorbereid hebt op het examen en er vertrouwen in hebt dat je het gaat halen, kun je jouw CBR motor theorie examen aanvragen. Dit kan gemakkelijk via DigiD. Na aanvraag kun je op de dag van je examen naar een CBR centrum gaan om daar je motor theorie-examen te doen.

Verschillende soorten vragen

Op de dag van je theorie-examen voor de motor krijg je 30 minuten de tijd om 50 vragen te beantwoorden, waar je er minstens 44 van goed moet hebben. Er zijn verschillende soorten vragen. Er zijn de bekende ja/nee en meerkeuze vragen, maar ook een sleepvraag, hotspotvraag en invulvraag. Je krijgt tijdens je examen twee voorbeeldvragen zodat je weet hoe de vraagstelling is van de rest van de vragen. Aan het eind van je theorie-examen krijg je direct te zien of je geslaagd of gezakt bent. Als je geslaagd bent krijg je de uitslag binnen 15 minuten toegestuurd via de mail, dus controleer voordat je begint met het maken van de vragen of je e-mailadres juist is. 

Het CBR motor theorie examen op locatie

Wanneer je op de locatie van het CBR bij jou in de buurt bent, doorloop je een vergelijkbaar proces als in ieder ander CBR centrum. Voor het CBR motor theorie examen meld je jezelf aan in het examencentrum bij een aanmeldzuil. Heir heb je het reserveringsnummer voor nodig dat je hebt ontvangen in een brief of e-mail. Vaak berg je voordat je de examenzaal binnengaat je spullen op in een kluisje of wordt er op een andere manier voorkomen dat je kunt spieken. Wanneer je mag beginnen met je theorie-examen wordt je identiteitsbewijs gecontroleerd door een medewerker en kun je plaatsnemen. Als je geslaagd bent kun je direct gaan, maar als je gezakt bent is het verstandig om even goed te kijken op welke onderdelen je moet verbeteren. Zo kun je gerichter leren voor de volgende keer.