Categories
Blog

Verstevigde wandplanken met plankdragers leer

Plankdragers leer

Heb jij ook last van verzakte wandplanken? Als een plank niet goed wordt ondersteund loop je het risico dat de plank over tijd doorbuigt of zelfs breekt. Een verzakte plank ziet er niet mooi uit en bovendien wil je voorkomen dat ineens alle voorwerpen van de plank af vallen. De oplossing hiervoor zijn plankdragers leer. Deze plankdragers bieden extra stevigheid waardoor je wandplank recht blijft en zodat je meer gewicht op een plank kwijt kan. 

Plankdragers leer aan de muur ophangen

Het ophangen van plankdragers leer is een gemakkelijke klus. Alle benodigde onderdelen, waaronder schroeven, pluggen en ringen, ontvang je bij bestelling van een plankdrager. Je hoeft dus niets zelf aan te schaffen. Om de leren dragers te bevestigen zul je eerst twee gaten in de muur moeten boren. Als je voorheen metalen plankdragers hebt gebruikt kun je deze gaten hergebruiken. Pak de schroeven erbij en duw deze door de gaten in het leer van de drager. Vervolgens schroef je de schroefjes in de muur. Controleer of de schroeven strak zijn vastgedraaid en pak dan de afdekkapjes erbij. Deze kapjes plaats je op de schroeven voor een mooie afwerking. 

De plankdragers leer hangen, dus nu is het tijd om de plank op zijn plek te leggen. Steek de wandplank door de lussen heen en check of alles recht hangt. Ziet alles er goed uit? Dan hangt de wandplank! Je kunt nu je boeken, planten of andere objecten op de plank plaatsen. 

Hoeveel gewicht kunnen plankdragers leer aan?

Plankdragers leer zorgen ervoor dat het zwaartepunt van de plank zich tegen de muur bevindt. Dit maakt het mogelijk om zware objecten op de wandplank te zetten zonder dat de plank over tijd zal doorzakken. Hoeveel kilo de plankdrager precies kan tillen komt neer op het bevestigingsmateriaal. Bij aanschaf van plankdragers leer kun je kiezen uit twee soorten schroeven: sierschroeven of schroefhaken. De sierschroeven hebben een mooie afwerking door de meegeleverde afdekkap en komen in verschillende kleuren. Deze schroeven kennen een draagcapaciteit van 12 kilo. Hang je dus twee plankdragers op, dan kun je zeker 24 kilo aan spullen kwijt op de wandplank. Verder kun je ook kiezen voor schroefhaken. Dit zijn kleine haakjes waar je de plank aan ophangt. De schroefhaken kennen een flinke stevigheid waardoor ze ieder 15 kilo kunnen tillen. Ze zijn net iets steviger dan de sierschroeven en zijn dus een goede optie als je veel objecten kwijt wil op de plank.