Categories
Blog

Wat is car detailing precies?

Worstenbroodjes Eindhoven

Vind je het belangrijk dat je auto er echt weer op zijn best komt uit te zien? Dan is het verstandig om specifiek op zoek te gaan naar een specialist in car detailing. Dit levert namelijk veel betere resultaten op dan wanneer je door de wasstraat rijdt. Een ding is zeker; kies je voor car detailing, dan ziet je auto er weer als nieuw uit.

Car detailing is anders dan het poetsen van de auto

Nee, car detailing is iets heel anders dan het gewoon goed poetsen van de auto. Kies je voor car detailing, dan wordt zowel de binnen- als de buitenkant van de auto grondig schoongemaakt. En met grondig bedoelen we ook echt grondig. Car detailing gebeurt in verschillende stappen. Het eindresultaat is steevast verbluffend en aan de kleinste details wordt gedacht. Met andere woorden, er wordt helemaal niets vergeten. 

Het eerste wasproces is ontzettend belangrijk

Van alle stappen bij car detailing is de eerste stap, het wasproces, erg belangrijk. Het eindresultaat valt of staat met het goed wassen van de auto, iets wat gebeurt met een pH-neutrale shampoo. Op die manier worden geen waskrassen veroorzaakt. Vaak wordt meteen ook de onderkant gewassen. Er wordt niets vergeten. Zelfs de wielkasten, de kieren en naden niet. Is de auto goed gewassen, dan wordt de auto gedroogd met extreem zachte microvezel droogdoeken en eventueel perslucht.

Er wordt gebruikgemaakt van speciale klei

Vervolgens wordt er bij car detailing gekleid. Met klei kan lak en glas gecontamineerd worden. Zo kan ingevreten teer, hars en zure regen van de lak verwijderd worden. Er wordt uiteraard gewerkt met een speciale klei dat als geen ander in staat is om vuil los te weken. Een ander belangrijk proces binnen car detailing is het polijsten van de auto. Er wordt vaak in meerdere stappen gepolijst. De sprankelende glans van de auto keert dan weer terug. Vervolgens bestaat het proces nog uit glasscoating, wheel protection, het behandelen en reinigen van de uitlaat, het reinigen van de kunststof rubbers en stoomreiniging van de auto. Het resultaat? Een auto die er als nieuw uitziet. 

Alsof je een nieuwe auto hebt

Heb jij niet het geld om een nieuwe of andere auto te kopen, maar wil je wel graag beschikken over een auto die er als nieuw uitziet? Denk dan eens aan car detailing. Dan is jouw auto namelijk weer als nieuw aan het einde van de behandeling. Dan kun je er echt even weer tegenaan. Veel mensen zullen zelfs denken dat je in het bezit bent gekomen van een nieuwe auto.