Categories
Blog

Geestelijke Gezondheidszorg

Gratis stockfoto met bed, fruitsap, kameraden
Kort overzicht
Geestelijke gezondheidszorg kan een grote verscheidenheid aan behandelingen omvatten, maar de doelstellingen van de geestelijke gezondheidszorg zijn niet beperkt tot dit enkelvoudige gebied. De behandeling van geestelijke gezondheidszorg kent vele gebieden van breed belang. In het kort kan de geestelijke gezondheidszorg gebruikt worden om mensen te helpen die met moeilijke emotionele of gedragsproblemen te kampen hebben die hen ongemak bezorgen. Een ander aandachtsgebied is het voorkomen en tegengaan van de ontwikkeling van andere geestesziekten.
Geestelijke Gezondheidszorg en Geestesziekten
Geestelijke gezondheidszorg verwijst ook naar counseling of psychotherapie door een gediplomeerde of gecertificeerde professional in de geestelijke gezondheidszorg. Psychotherapie is een onderdeel van de geestelijke gezondheidszorg dat geïndiceerd kan zijn voor een verscheidenheid aan psychische stoornissen. Typisch wordt psychotherapie gebruikt om iemand te helpen nadenken over zijn of haar gedrag en om te beoordelen of behandeling heilzaam kan zijn. Psychotherapie kan ook een gedetailleerd pakket van behandelingsopties omvatten, en het deel van de therapie dat individueel of gezamenlijk is, wordt niet altijd bepaald door een arts, maar door de patiënt.
Geestelijke Gezondheidszorg en Geestelijke Gezondheidsbehandeling
Geestelijke gezondheidszorg kan worden gebruikt om een scala aan lichamelijke kwalen of ziekten te behandelen. Daarnaast kan de geestelijke gezondheidszorg ook psychosomatische, genetische, neurologische en andere lichamelijke aandoeningen behandelen. Elk van deze geestelijke kwalen kan worden behandeld, gecorrigeerd of geholpen met een verscheidenheid aan counseling of psychotherapie sessies.
Geestelijke Gezondheidszorg Behandeling
Psychotherapie is de belangrijkste vorm van geestelijke gezondheidszorg, behandeling en therapie. Psychotherapie wordt meestal gezien als een aanvullende of secundaire vorm van behandeling van psychische aandoeningen of handicaps. Psychotherapie is vaak nuttig bij het motiveren van de persoon om sociale en productieve activiteiten te ondernemen. Het kan ook nuttig zijn om het bestaan van de ziekte of handicap te verbergen of te ontkennen.
Hypnose kan worden gebruikt om de symptomen van een ziekte onder controle te krijgen of om iemand te begeleiden naar een ziektevrij leven. Hypnose is vaak effectief bij het verlichten van stemmingswisselingen, pijn en andere onaangename gevoelens die samenhangen met een psychische ziekte of handicap.
Ontspanning en Meditatie
Naast psychotherapie ondergaan veel mensen met psychische aandoeningen ontspannings- en meditatietechnieken. Deze technieken zijn vaak effectief in het verlichten van de patiënt en de persoon om hen heen. Deze ontspanningstechnieken kunnen worden toegepast in groepsverband, thuis of in sessies met een gekwalificeerde geestelijk verzorger.
Genezing kan een rol spelen
Eén van de belangrijkste en misschien wel de meest levensveranderende dingen die voortkomen uit geestelijke gezondheidszorg is de ervaring en het begrip dat men in staat is om met het leven om te gaan zonder door een geestelijke ziekte of stoornis te worden belemmerd. Geestelijke gezondheidsproblemen kunnen verwoestend zijn op lichamelijk, sociaal, emotioneel, psychologisch en geestelijk gebied. Begrijpen hoe men met dergelijke problemen kan omgaan, soms zelfs zonder dat de persoon zich ervan bewust is dat ze zich voordoen, is een belangrijke stap naar het juiste begrip van dergelijke problemen.
Als u manie betwist, kunt u mensen in een positie brengen om dergelijke beweringen te ontkrachten. Als u lijdt aan een geestesziekte, kunt u hen helpen door hen nuttige informatie te geven en hen anderen met soortgelijke problemen te laten ontmoeten. In het ergste geval kunt u hen zelfs helpen door precies de juiste therapie voor hen te bieden.